GRATIS verzending bij bestellingen boven €150,-

Hoe ik mijn mentale toestand verbeterde met microdosering

Ik kan me niet echt herinneren hoe lang we in quarantaine hadden gezeten met wat de Nederlandse regering destijds de ‘intelligente lockdown’ noemde, maar ik wist dat het feit dat we binnen opgesloten zaten betekende dat het tijd was om uit te kijken.

Vanaf het begin van de hele lockdown-periode had ik tegen mezelf gezegd dat het mij en mijn gezin niets zou opleveren als ik in een staat van verdriet zou blijven zitten en bang zou zijn. Dat dit het moment was, misschien nu meer dan ooit, om de boel op orde te krijgen en scherp te blijven.

Met behulp van een aantal YouTube-video's heb ik mijn fysieke trainingsroutine gewijzigd om meer lichaamsgewichtoefeningen te doen dan gewichtheffen. Ik heb supplementen en vitamines ingeslagen. Ik zorgde ervoor dat ik meer dan voldoende slaap kreeg.

Ik dook terug in mijn bibliotheek en heropende de boeken met wijsheid die ik in de loop der jaren had verworven. Ik begon mijn geest te vullen met positieve visies op deze wereld en de wereld daarbuiten.

Van een bepaalde podcast waar ik naar luisterde terwijl ik de hond ging uitlaten, hoorde ik keer op keer de term microdosering. Ik had enige ervaring met psilocybine op de universiteit en daarna. De laatste jaren kwam ik erachter dat ik er gewoon geen tijd voor had. Totdat ik een beetje onderzoek deed naar het idee van microdosering. Een manier om mijn geest dagelijks energie te geven, was iets waarin ik geïnteresseerd was en dat ik nodig had.

Als dichter ben ik altijd op zoek naar manieren om met mijn ideeën te werken, om fluctuaties toe te voegen aan de manier waarop mijn hersenen de informatie om mij heen verwerken. Toen ik in het vroege voorjaar met Earth Resonance begon, merkte ik direct resultaat. Een langzaam opbouwende warmte bouwt zich in mijn hersenen op, een soort geleidelijke haast naar een wat meer wakkere staat van zijn. Ik voelde de randen rond mijn ideeën scherper en tegelijkertijd zachter worden om nieuwe ideeën binnen te laten.

In de loop van de weken heb ik een comfortabele manier gevonden om microdosering in mijn dagelijkse routine op te nemen. Ik had het gevoel dat ik nog een essentiële aanvulling aan mijn normale routine toevoegde. Ik merkte dat ik ontspannen was in een tijd van verhoogde stress en meer afgestemd was op mijn gezondheid en algehele welzijn.

Ik kijk ernaar uit om de komende maand mijn gebruik van psilocybine en microdosering voort te zetten. Na een korte pauze kijk ik ernaar uit om verder te gaan met mijn routine met Earth Resonance. Een positieve stap voorwaarts in mijn geestelijke gezondheid die is uitgestraald naar de rest van mijn wezen.

Bedankt.

Joshua Baumgarten

De irrationele bibliotheek

Jouw ervaring publiekelijk delen? Stuur dan persoonlijk jouw verhaal naar review@earthresonance.bioJouw ervaring publiekelijk delen? Stuur dan jouw persoonlijk verhaal naar review@earthresonance.bio

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd