GRATIS verzending bij bestellingen boven €150,-

Experimenteren met microdosering - deel II

Welkom of welkom terug. We bevinden ons vandaag op dag 18 van het 30 dagen microdoseringsprotocol en ik deel graag met u hoe het gaat.

Als je mijn eerste blog nog niet hebt gelezen, kun je hem hieronder bekijken als je nieuwsgierig bent. Ik besloot een microdoseringsprotocol van 30 dagen te volgen. Ik ben microdosering van truffels/psilocybine aan het doen. Dit specifieke protocol is gemaakt door het bedrijf Earth Resonance , hier in Nederland. Ze verzenden de biologische truffels niet alleen naar je huis, maar bezorgen je ook een protocol. Het protocol is ontworpen om u te ondersteunen bij het monitoren en verbeteren van uw algehele welzijn gedurende de 30 dagen. Kortom, ze werken om uw ervaring te verbeteren met grafieken om uw voortgang, ademhalingsoefeningen en meditatiesuggesties te volgen.

Ik gebruik voor dit protocol wat je een beetje “chaosmagie” zou kunnen noemen. Ik volg meestal de stappen, maar gebruik ook mijn intuïtie en wat onderzoek van buitenaf om me aan te passen. In plaats van om de dag een dosis in te nemen, neem ik elke derde dag een dosis, wat de meest onderzochte manier lijkt om dit te doen. De enige andere ‘regel’ van het protocol waar ik me niet aan hield, is het weglaten van cafeïne. Het vereist geen drugs, alcohol of cafeïne. De eerste twee kan ik geen probleem doen, maar ik hou echt van mijn kopje koffie in de ochtend en besloot van die beperking af te zien. Ik wilde tenslotte zien welk verschil het maakte in mijn ‘normale’ leven.

Dus wat is microdosering? Microdoseren is het innemen van een lage dosis van een stof. Het microdoseren van psychedelica levert niet dezelfde trippy of hallucinogene ervaring op als het nemen van een daadwerkelijke substantiële dosis.

Een snelle Google-zoekopdracht naar “de voordelen van het microdoseren van psilocybine” en je zult een scala aan zowel wetenschappelijk onderzoek als persoonlijke verhalen vinden.

Ik ben hier om je mijn persoonlijke ervaring te vertellen.

Mijn algemene analyse/theorie/intuïtie is dat microdosering, net als een trip, ondersteunt wat er in je leven gebeurt. Het is echter veel subtieler en brengt minder risico met zich mee op een “slechte” ervaring. Ik denk dat wat je ook verzorgt, het werken aan verbetering, het zetten van intenties voor de paddenstoelen een mooie ondersteuning is. Ik word me ook steeds meer bewust van hoe belangrijk het stellen van intenties is in het leven in het algemeen – maar daarover later meer. Ik speculeer ook dat ze je kunnen ondersteunen in wat je nodig hebt, net zoals CBD werkt bij het in evenwicht brengen van wat je geest ook nodig heeft. (info gebaseerd op een podcast waar ik naar heb geluisterd, ik heb cbd nog niet echt geprobeerd).

Laten we beginnen met mijn waargenomen voordelen.

 1. Gebruiken. De afgelopen maanden heb ik aan mijn dagelijkse gewoontes gewerkt. Het introduceren van nieuwe gewoonten die mijn productiviteit, mijn gezondheid, mijn humeur en mijn algehele welzijn zullen verhogen. Sommige van deze gewoonten omvatten geen telefoon een uur voor het slapengaan en een uur na het ontwaken (het is een beetje ineenkrimpen dat ik het ooit op een andere manier heb gedaan, tbh), het bijhouden van een dagboek in de ochtend, het dagelijks toevoegen van meditatie, om maar een paar van de nieuwere te noemen. degenen. In de afgelopen 18 dagen heb ik niet alleen aan deze gewoonten vastgehouden, maar er ook extra gewoonten aan toegevoegd, waaronder dagelijks lezen, een Har welvaartsmeditatie die ik elke ochtend doe, en ik ben dagelijks tijd gaan vrijmaken om weer Nederlands te leren. ELKE DAG. Het grootste deel van dit alles is dat ik echt van elk van de gewoonten geniet en ze niet alleen doe om ‘beter te worden’ of ‘beter te worden’. Dit gaat terug naar mijn oorspronkelijke bericht. Ik realiseerde me niet hoe afgeleid ik werkelijk was voorafgaand aan dit experiment.

 2. Meditatie. Ik beschouw mezelf als super woo, maar meditatie is niet mijn primaire bron van dagelijkse mindfulness geweest. Ik geef de voorkeur aan bewegingsmindfulness zoals yoga, en wandel alleen in de natuur. Ik vind meditatie nu vrij gemakkelijk om in te glippen en er echt van te genieten.

 3. Mijn gezondheid. Mijn eczeem is aanzienlijk verbeterd sinds ik met het protocol begon. Het ziet er niet alleen beter uit en voelt beter, maar ik denk er ook aanzienlijk minder over na en maak me er in mijn dagelijks leven aanzienlijk minder zorgen over. Ik gebruik ook een mengsel van Chinese kruiden, dus ik ben er zeker van dat het de combinatie van de twee is. Desalniettemin is dit enorm, en een bijwerking waarvan ik niet zeker wist of ik deze daadwerkelijk zou ervaren. Ik slaap ook beter. Niet GEWELDIG, maar prima.

Het nadeel.

 1. Spanning. Ik zou zeggen dat, hoewel mijn algehele welzijn is verbeterd, mijn angst is toegenomen. Zelfs op de dagen dat ik geen dosis neem, voel ik me wat angstiger. De angst duurt niet lang, maar is er wel. Earth Resonance biedt feitelijk een optie voor coaching voor mensen die aan deze reis beginnen, en ik denk dat het hebben van een steun of coach die dit doormaakt mijn angst een beetje zou verlichten.

  Over het algemeen zou ik zeggen dat het een vrij positieve en subtiele ervaring is. Ik ben benieuwd waar ik sta als ik de 30 dagen heb afgerond. Ik zal ooit nog een update plaatsen. Heel erg bedankt voor het lezen!

blogpost door Jewel Mondros - blogpost

2 reacties

 • thanks for sharing the experience :) If you have problems in regards to anxiety, I’d really suggest taking the caffeine out of the equation, especially in this scenario and also considering your past years with ritalin/adderall . If u’re attached to the ritual/taste side, you could try de-caffeinated coffee, or instead drink some green tea which has way less caffeine and contains l-theanine (which counteracts and balances out the rushy/anxiety caffeine could give) :) hope this can help and if you try it, please share it with us.. cheers

  Alfredo
 • Thank you for sharing. I’ve just placed my order and I can’t wait to try the cure. I am particularly eager to go through this on my own, I feel I need to reassess the way I do things in my Life and I carry answers within me.

  Julie

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd