GRATIS verzending bij bestellingen boven €150,-

Hoe ik meer roest vond in mijn hoofd met microdosen

Nadat we de voordelen van microdosering hadden onderzocht, besloten mijn vriend en ik dat we het eens wilden proberen. We hadden net een huis gekocht dat een volledige renovatie nodig had, wat we besloten om zelf te doen. Bovendien bevinden we ons allebei op een punt in ons leven waarin we wat 'soulsearching' willen doen om te ontdekken hoe we onze tijd en energie willen besteden – ook qua werk. De timing leek dus perfect.

Om het meeste uit deze ervaring te halen, sloot ik me aan bij de microdoseringsgemeenschap van Reddit, stopte ik een maand lang met roken en alcohol en begon ik bij te houden hoe ik me voelde door een dagboek te gebruiken. In mijn dagboek beoordeelde ik mijn humeur, focus en energie van één tot vijf en hield ik de dosering bij. Ik stelde een duidelijke intentie vast van wat ik door deze ervaring wilde bereiken. Ik zou zeggen dat mijn geest meestal extreem druk is, en dat ik de neiging heb om me veel zorgen te maken en met angst om te gaan. Nu is mijn hoofd meestal een vrolijke plek, ik heb gewoon altijd 23 tabbladen open staan ​​en denk aan het verleden en de toekomst, en ik breng veel tijd door met dagdromen. Soms heb ik er wel last van, omdat ik vrijwel nooit aanwezig ben en vaak weinig extra mentale ruimte heb. Daarom wilde ik heel graag microdoseren proberen, omdat ik echt de waarde zie van het tot rust brengen van de geest en het hebben van meer controle over mijn mentale processen.

Ik herinner me dat ik mijn eerste dosis nam en me hyperbewust was van eventuele veranderingen, omdat ik zoveel geweldige verhalen op Reddit heb gelezen. Mijn verwachtingen waren hooggespannen. Het was een regenachtige dag en mijn vriend en ik zaten in het 'binnenkort kantoor' (vergeet niet dat we nog steeds aan het renoveren zijn en dat het huis een puinhoop is). Dus ik keek uit het raam en zag de regendruppels naar beneden vallen en ik merk dat mijn geest stil en vredig is. De eerste paar weken besloot ik mijn dosering erg laag te houden (rond de 0,2) en na enige tijd besloot ik deze te verhogen naar (0,7). Ik heb zeker een verschil ervaren doordat mijn geest overdag rustiger en meer aanwezig zou zijn. Ik had ook een ervaring toen ik alleen in de trein zat en naar mooie muziek luisterde en me zo verdomd goed voelde. Geen gelukkige gedachten, of helemaal geen gedachten. Gewoon gelukzaligheid!

Dus over het algemeen zag ik een verbetering, maar ik kan niet zeggen dat ik volledig genezen ben van overanalyse en angst, maar misschien kost het wat meer tijd? Daarnaast zou ik echt adviseren om te microdoseren terwijl je woonruimte klaar is en je een rustige plek hebt om te ontspannen. Max en ik waren muren aan het afbreken, voortdurend aan het boren, schilderen en elke dag bezig met renovaties. Ik had niet echt een plek om tot rust te komen, naar muziek te luisteren of yoga te beoefenen. Nu het huis bijna klaar is, wil ik zeker nog een keer gaan microdoseren. Deze keer wil ik echter echt meer aandacht besteden aan het bijhouden van een dagboek en het nemen van de tijd om in te checken. Ik geloof echt in de voordelen van microdosering, maar voor sommige mensen kosten de echte beloningen wat meer tijd.

Jouw ervaring publiekelijk delen? Stuur dan jouw persoonlijk verhaal naar review@earthresonance.bio

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd